Fotografering

Her bruker jeg et Nikon D810 kamera. D810 er et av Nikons nyeste kameraer og har en 36Mp bildebrikke som leverer bilder i meget høy kvalitet. En original bildefil blir på rundt 100mb, noe som holder også til store print og plakater. 


Bildebehandling/Manipulering

Noe av det viktigste verktøyet man har når man skal korrigere farger og kontraster på bilder er en skjerm som kan kalibreres og vise bildene som de blir på trykk/print. Her bruker jeg en Eizo CG277-BK. Denne skjermen har innebygd kalibreringssensor og kan stilles inn til å kalibrere seg selv. Den viser også 99% av Adobe RGB fargerommet.


Drone

Til fotografering og filming fra luften bruker jeg en DJI Inspire 1 drone. Dette er en drone som er veldig stabil og lett å fly. Den har også to fjernstyringer, noe som gjør at man ved krevende foto/filmopptak kan være to om jobben. En styrer dronen og en som styrer kameraet. Her kan vi filme med videokvalitet opp til 4K, og fotografere med bildefiler opp til 12mp.

Man må også være obs på at all kommersiell bruk av drone er underlagt Luftfartstilsynets regler og krever at operatøren har gyldig tillatelse og forsikring. Her har også oppdragsgiver et ansvar for at den man leier inn har de nødvendige tillatelsene. Jeg har gyldig lisens fra Luftfartstilsynet og er forsikret i W.R. Berkley Insurance Norway.


Printer

Her bruker jeg en Epson Stylus Pro 9900. Denne printer i en bredde på 112 cm og papiret kommer på rull, så her kan det lages STORE print. Den har også 11 fargepatroner som gjør at den printer fantastiske farger, både på fotopapir, lerret og kunstpapir (fine art).